Lokman Hekim Sağlık Grubunun 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lokman Hekim Akay Hastanesi'nde gerçekleştirildi.Lokman Hekim Hospitals Group Created: 2019-05-06 08:51:09
View Count: 1185

Lokman Hekim Akay Hastanesinde gerçekleşen 2018 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Mustafa Sarıoğlu, ülke genelinde geçen yıl yaşanan ekonomik zorlukları büyük ölçüde atlattığımızı belirterek, “Kur, sarf malzemeleri ve personel giderlerindeki yükselişten dolayı artan maliyetlere rağmen, 25,8 milyon lira faaliyet karı gerçekleştirerek hedeflerimize ulaştık” dedi.

Sayın Sarıoğlu, burada yaptığı konuşmada, şirketin 2018 yılı faaliyetlerine ve finansal tablolarına ilişkin bilgi verdi.

Lokman Hekim Sağlık Grubunun 5 hastane, 2 tıp merkezi, 664 yatak kapasitesi ve 2 bini aşkın personelle hizmet verdiğini anlatan Sarıoğlu, geçen yıl 28,4 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti. Sarıoğlu, söz konusu dönemde şirketin karlılığının ise 25,8 milyon lira olduğuna dikkati çekti.

“HEDEF PAYLAŞARAK BÜYÜME”

Lokman Hekim Sağlık Grubunun hedefinin “paylaşarak büyüme” olduğuna vurgu yapan Sarıoğlu, şirketin faaliyetlerine ve finansal tablolarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Akay Hastanemizde kaliteli hizmet sunumunu artırmak için iyileştirme çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Etlik’teki hastanemizin yanına yaptığımız yeni binamızla buranın yatak kapasitesi 100’e çıkacak. Yıl sonuna kadar burayı da hizmete açmayı planlıyoruz. Çok önem verdiğimiz Lokman Hekim Üniversitesi projesi de başarıyla devam ediyor. Ülkemizin sağlık alanında yapacağı faaliyetlere çok önemli katkılar sunacağını düşündüğümüz üniversitemizde kapasitemizin yüzde 80’ini kullanıyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi ve yeni Yeri bölümle meslek yüksek okullarında buranın gücüne güç katacağız. Geçen yıl hasta sayımız 1 milyon 100 bin olarak gerçekleşti. Hasta sayımızdaki artış bir önceki yıla göre yüzde 7 artış gösterdi. Hasta başı gelirimizde de yüzde 15’lik bir yükseliş oldu. 2018’de ciromuzu yüzde 16,1 artırarak 285 milyon liraya ulaştık. FAVÖK ise 36,1 milyon lira oldu.”

“KARLILIĞIMIZI KORUDUK”

Mustafa Sarıoğlu, ülke genelinde 2018 yılından bu yana yaşanan ekonomik zorlukları şirket olarak büyük ölçüde atlattıklarını ifade etti. Kur, sarf malzemeleri ve personel giderlerindeki artışların maliyetlerini arttırdığını ancak buna karşın 25,8 milyon lira faaliyet karı gerçekleştirerek hedefledikleri rakama ulaştıklarını kaydeden Sarıoğlu, “2019’da biraz daha kur baskısından uzak, maliyetlerin artmadığı, istikrarlı bir yıl olarak geçirmeyi arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETİN BORÇ YÜKÜ AZALTILACAK”

Şirketin yürüttüğü projelere ilişkin de bilgi veren Sarıoğlu, “Sağlık alanında E-ticaret projemiz tamamlanma aşamasında. Alt yapımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Büyük beklenti içerisinde olduğumuz bu projeyi yakında hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Şirketin şu anda bile makul denilebilecek seviyede olan sektör ortalamalarının çok altında olan borçluluğun azaltılmasına yönelik de çalışmalar yaptıklarını aktaran Sarıoğlu, “Borçluluğu azaltmaya yönelik projemizi 3-5 ay içerisinde, en geç yıl sonuna kadar hayata geçireceğiz. Makul görünen borçlanmanın oldukça alt seviyelere çekilmesi için gayretlerimizin sonucunu yakında alacağız.” değerlendirmelerinde bulundu.

6eqHOH.jpeg

This post has been written by Lokman Hekim Hospitals Group and viewed 1185 times.